پرش لینک ها

نکات مهم در ارتباط با سامانه ثبت نام کد اقتصادی

نکته 1: صاحبان مشاغل مکلف به ثبت نام، می بایست برای هر واحد شغلی یا برای هر محل جداگانه در نظام مالیاتی ثبت نام نمایند.

مثال: فرض کنید آقای محمد مهدی پور اقدام به راه اندازی 2 باب مغازه  با فعالیت های تجاری متفاوت (یکی از مغازه ها برای فروش آهن آلات به آدرس بازار شادآباد و مغازه دیگر برای فروش محصولات خانگی در خیابان جمهوری) بطور همزمان نموده است، از این رو بر اساس نکته آقای مهدی پور می بایست برای هر 2 مغازه خود با 2 کدپستی بطور جداگانه اقدام به ثبت نام در سامانه ثبت نام کد اقتصادی نماید.

نکته 2: چنانچه صاحبان مشاغل بر اساس مجوز صادره از طرف مراجع ذی صلاح، بیش از یک محل فعالیت برای همان مجوزداشته باشند، برای تمامی این محل ها فقط یک ثبت نام صورت خواهد گرفت و بنا بر اعلام مودی یکی از این محل ها، به

اساس نکته 2 آقای فیروزی می بایست در سامانه ثبت نام کد اقتصادی فقط یک بار اقدام به ثبت نام نماید و یکی از محل های فعالیت خود را (کارگاه تولیدی یا مغازه) را به عنوان واحد اصلی و محل دیگر را به عنوان شعبه در سیستم ثبت نام کد اقتصادی معرفی نماید.

نکته 3: چنانچه صاحبان مشاغل موضوع این آیین نامه در یک محل بیش از یک فعالیت شغلی داشته باشند، مکلف به یک ثبت نام برای کلیه فعالیت های شغلی محل مذکور می باشند.

مثال: فرض کنید آقای محمد حسینی اقدام به خرید یک باب مغازه در پاساژی در خیابان فتح نموده است و ایشان در این مغازه علاوه بر فروش قطعات دستگاههای چاپ درآمدهایی دیگری نیز از بابت فروش جوهر و طراحی قطعات نیزدر همان مغازه کسب می نماید لذا بر اساس نکته 3 آقای محمد حسینی تنها برای یک بار مجاز به ثبت نام در سامانه کد اقتصادی می باشد.

نکته 4: مشاغلی که به صورت مشارکت مدنی اعم از قهری یا اختیاری اداره می شوند به عنوان یک مودی در نظام مالیاتی ثبت نام خواهند شد.

مثال: فرض کنید اقای محمدرضا مدیری و برادر ایشان آقای علیرضا مدیری به نسبت مساوی اقدام به خرید یک باب مغازه طلا فروشی در خیابان بهارستان نموده اند از این رو بر اساس نکته 4 می بایست ثبت نام کد اقتصادی به نام یکی از این دو برادر انجام شود و اسم برادر دیگر و سهم ایشان به عنوان شریک در سامانه ثبت نام کد اقتصادی درج گردد.

نکته 5: مشمولین ثبت نام مکلفند هر گونه تغییرات از جمله، انحلال، تعطیلی فعالیت (دائم، موقت) تغییر نام، تغییر شکل، تغییر نشانی، تبدیل فعالیت انفرادی به مشارکتی و بالعکس، تغییر شرکا (اختیاری یا قهری) و یا سایر موارد را حداکثر ظرف مدت 2 ماه از تاریخ انجام یا وقوع به سازمان اعلام نماید.  

مثال: فرض کنید آقای علی هاشمی که در پامنار تهران دارای یک باب مغازه با فعالیت آهن فروشی بود از تاریخ 01/07/1395 محل قبلی خود را تغییر داده و به آدرس بازارآهن شادآباد نقل مکان نموده است از این رو بر اساس نکته 5 آقای هاشمی موظف است تا تاریخ 01/09/1395 با اعلام کتبی نسبت به تغییر آدرس محل فعالیت خود به واحد مربوطه سازمان امور مالیاتی نسبت به تغییر آدرس در سامانه کد اقتصادی از طریق واحد خدمات انفورماتیک سازمان امور مالیاتی اقدام نماید.

نکته 6: صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی مشمول ثبت نام مکلفند مادامی که برای آنها شماره اقتصادی جدید صادر نشده است حسب مورد از شماره ملی، شناسه مشارکت مدنی و شماره اختصاصی اشخاص خارجی استفاده نمایند.

پیام بگذارید

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.