نحوه دریافت شماره اختصاصی اشخاص خارجی:
1) نحوه دریافت شماره اختصاصی به روش 1
هنگام ثبت سفارش در سایت رسمی وزارت صنعت و معدن و تجارت به نشانی www.sabtaersh.tpo.ir شماره ای به عنوان شناسه (کد) فروشنده دریافت می گردد و شماره مذکور به عنوان شناسه اختصاصی اشخاص خارجی بوده و باید در سامانه معاملات سازمان امور مالیاتی در هنگام ارسال اطلاعات واردات درج گردد.
2) نحوه دریافت شماره اختصاصی به روش 2
در سایت سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی www.tax.gov.ir در بخش استعلام و اخذ کد فراگیر اتباع خارجی امکان دریافت کد فراگیر اتباع خارجی برای اشخاص حقیقی وجود دارد.
3) نحوه دریافت شماره اختصاصی به روش 3
در سایت اداره ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir در بخش درخواست کد فراگیر امکان دریافت شماره اختصاصی اشخاص خارجی وجود دارد.
نحوه صدور صورتحساب و استفاده از شماره اقتصادی:
کلیه اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع قانون مکلفند برای فروش کالا و عرضه خدمات خود صورتحساب صادر و شماره اقتصادی خود و خریدار را بر روی صورتحساب ها، قراردادها و سایر اسناد مشابه درج نمایند. بر اساس آیین نامه اجرایی موضوع ماده 95 ق.م.م اصلاحی، صورتحساب فروش کالا یا ارائه خدمات فرمی است که در موارد فروش کالا یا ارائه خدمات به صورت دستی با شماره سریال چاپی، و یا ماشینی با شماره سریال ماشینی و یا توسط سامانه صندوق فروش (صندوق ماشینی (مکانیزه) فروش) صادر می گردد. مودیان باید مطابق ماده 8 آیین نامه اجرایی ماده 95 ق.م.م در مواد فروش کالا و یا ارائه خدمات، صورتحساب نوع اول یا نوع دوم و یا نوع سوم حسب مورد به شرح زیر نگهداری نمایید:
1- صورتحساب نوع اول باید دارای شماره سریال چاپی یا ماشینی حسب مورد، تاریخ و حداقل دربرگیرنده اطلاعات هویتی شامل نام، نام خانوادگی یا نام شخص حقوقی، شماره اقتصادی، نشانی کامل و کدپستی فروشنده و خریدار و مشخصات کالا یا خدمات ارائه شده، مقدار و مبلغ آن باشد.
سوال: صورتحساب نوع اول برای چه گروه هایی الزامی است؟
1) کلیه اشخاص حقوقی
2) صاحبان مشاغل گروه اول
نکته: در صورت فروش به مصرف کننده نهایی درج مشخصات خریدار الزامی نمی باشد.
تعریف مصرف کننده نهایی:
منظور از مصرف کننده نهایی، شخص حقیقی است که کالا یا خدمات را متناسب با نیاز خود برای مصارف شخصی خریداری نموده و از آن برای عرضه کالا و خدمات به دیگران استفاده نمی نماید.
2- صورتحساب نوع دوم که صرفا در موارد استفاده از سامانه صندوق فروش (صندوق ماشینی (مکانیزه) فروش) صادر می شود باید دارای شماره سریال ماشینی، تاریخ و حداقل در برگیرنده اطلاعات هویتی نام، نام خانوادگی یا نام شخص حقوقی، شماره اقتصادی، نشانی کامل و کد پستی فروشنده و مشخصات کالا یا خدمات ارائه شده، مقدار و مبلغ آن باشد که مشخصات خریدار در آن درج نمی گردد.
3- صورتحساب نوع سوم ( صورتحساب الکترونیکی) که دارای شماره سریال ماشینی، تاریخ و حداقل در برگیرنده اطلاعات هویتی شامل نام، نام خانوادگی یا نام شخص حقوقی، شماره اقتصادی، نشانی کامل و کد ستی فروشنده و خریدار و مشخصات کالا یا خدمات ارائه شده، مقدار و مبلغ بوده و از طریق سامانه ثبت برخط معاملات صادر و دارای کد رهگیری سازمان امور مالیاتی کشور می باشد.
سوال: تفاوت صورتحساب نوع اول با نوع سوم را بیان کنید؟
وجه تفاوت این صورتحساب با صورتحساب نوع اول، صرفا در الکترونیکی بودن و کد رهگیری آن است.