با توجه به شرایط کنونی و اهمیت بسیار زیاد افزایش درآمدهای غیرنفتی برای کشورمان، چاره ای جز تاکید بر پاکیزه ترین درآمد در دسترس، یعنی مالیات، به ویژه مالیات بر ارزش افزوده که شفاف ترین آنهاست، باقی نمی ماند. و از آنجایی که اجرای هرچه مثبت و موثرتر مالیات بر ارزش افزوده، عملا با استفاده از صندوق فروش توسط مشاغل ممکن خواهد بود، لذا توسعه ی این سامانه باید به عنوان یک ضرورت همگانی، به ویژه برای شمار کثیری از مشاغل خرده فروش سراسر کشور، تلقی گردد.
سامانه صندوق فروش، سامانهای اعم از صندوق فروش یا رایانه یا پایانه پرداخت متصل به شبکه پرداخت بانکی یا نرم افزار کاربردی که به اختصار «تجهیزات مشابه» نامیده می شوند، شامل سخت افزار و نرم افزار با امکان اتصال به سامانه سازمان امور مالیاتی که حداقل قابلیت لازم برای ثبت اطلاعات فروش کالا و خدمات واحد کسب و کار را دارد، است. این سامانه براساس استانداردهای نرم افزاری و سخت افزاری که توسط سازمان و با همکاری وزارتخانه های ارتباطات و فناوری اطلاعات و صنعت، معدن و تجارت تعیین می شود طراحی و مدیریت می گردد.
صندوق فروش انواع مختلفی دارد که هر حرفه، متناسب با نوع فعالیت خود و میزان بودجه اش، مبادرت به انتخاب و خرید آن می کند. بنابراین، به خوبی روشن است که صاحبان مشاغل مختلف با هر میزان بودجه می توانند به راحتی از این وسیله ی ارزشمند استفاده کنند و کارهای خود را با رونق بیشتری به پیش برده و از سردرگمی و خستگی در امور خود به نحو چشمگیری بکاهند.
صندوق های فروش مزیتها و قابلیت های بیشماری دارند، که در ذیل به برخی از آنها اشاره می شود:
الف) مزایا: صرفه جویی در وقت و هزینه ها، بالابردن دقت و نظم در کار، کاهش درصد اشتباه به پایین ترین حد ممکن، سرعت در پردازش محاسبات، شفافیت در ارایه ی خدمات.
ب) قابلیتها: سازگاری ساختار آن با کاربران مختلف، دسترسی به گزارش های واقعی روزانه، امکان شناسایی اقلام پرمصرف و پرفروش، تناسب با دفاتر، نرم افزارها و سامانه های حسابداری.
شکی نیست که خودکفایی و شکوفایی کشور از طریق بالابردن درآمدهای غیرنفتی، که مالیات یکی از عناصر مهم آن محسوب می شود، خواست همه ی مسوولین کشور است. در این میان، نصب و همگانی شدن استفاده از صندوق های مکانیزه ی فروش، نه تنها گامی بلند در تحقق برنامه های دولت در تامین درامدهای غیرنفتی است، بلکه خود به شفافیت در معاملات و دستیابی به عدالت مالیاتی،
که همواره دغدغه ی مردم و مسوولین بوده است، نیز جامه ی عمل خواهد پوشاند.
- خانه
- خدمات
- قوانین مرتبط
- قانون ارزش افزوده
- قوانین مالیاتی
- قانون دیوان عدالت اداری
- احکام مالیاتی قانون بودجه سال ۱۳۹۵
- احکام مالیاتی قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه
- قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری – صنعتی
- قانون امور گمرکی مندرج در قانون مالیات برارزش افزوده
- قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت
- قانون تعدیل و تثبیت اجاره بها
- قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران
- قانون آیین دادرسی مدنی
- باب اول
- باب دوم
- باب سوم
- باب چهارم
- باب پنجم
- فصل اول: مراجع تشخیص مالیات و وظایف و اختیارات آنها
- فصل دوم: ترتیب رسیدگی براساس برگ تشخیص مالیات
- فصل سوم: مرجع رسیدگی به کلیه اختلافهای مالیات
- فصل چهارم: شورای عالی مالیاتی و وظایف و اختیارات آن
- فصل پنجم: هیات عالی انتظامی مالیاتی و وظایف و اختیارات آن
- فصل ششم: دادستانی انتظامی مالیاتی و وظایف و اختیارات آن
- اخبار مالیاتی
- سامانه مودیان
- تماس با ما
- درباره ما