عمده وظایف یک مشاوره مالی چیست؟
مدیران مشاغل که به فکر توسعه کسب و کار خویش هستند، باید به دنبال یک مشاور مالی باشند. مشاور مالی به فردی اطلاق می گردد که در تمامی امور شرکت با شما شریک باشد، به گونه ای که حتی اگر افراد به دنبال دریافت وامی در رابطه با مسائل تجاری شرکت باشند، حتما باید طبق یک برنامه ریزی قبلی و مشورت با مشاوره مالی شرکت صورت بگیرد تا متحمل ضرر های مالی سنگینی نگردند. در صورتی که شرکت دارای فردی با عنوان مشاوره مالی باشد، در این زمان با بهره گیری از مشاوره ها و راهنمایی های تخصصی او، این امور را به بهترین نحو ممکن مدیریت می کند و به سود و بازدهی قابل توجهی دست می یابد.
مشاوران مالی می توانند در یک شرکت خصوصی و کوچک مشغول به کار شوند یا یک شرکت و سازمان دولتی و بزرگ، فرقی نمی کند. خدماتی که توسط مشاوران مالی ارائه می گردند، تنها به یک سطح خاص منتهی نمی شود. تقریبا تمامی کسب و کار ها با مسائل مالی سر و کار دارند و به مشاوران مالی برای دریافت راهنمایی ها و مشاوره های تخصصی در امر اقتصادی نیازمند هستند.
نقش مشاور مالی در یک مجموعه کاری
با توجه به این سوال که فعالیت مشاوران مالی شامل چه مواردی می شود؟ باید گفت که این افراد در یک سازمان و یا مجموعه کاری نقش مهمی را ایفا می کنند. مشاوران مالی؛ منابع یک شرکت و یا ارگان را به خوبی مدیریت می کنند و با شناخت صحیحی از هزینه های مجموعه کاری، به گونه ای آن ها را کنترل می نمایند که هزینه های مازاد و سربار بدون اینکه کیفیت محصول را کاهش دهد حذف شوند، به این ترتیب با کاهش بهای تمام شده محصولات، موجب حفظ سطح کیفی آن ها گردیده و نه تنها مشتریان قبلی شرکت هم چنان حفظ می گردند، بلکه مشتریان جدیدی نیز به آن ها افزوده می شوند.
مشاوران مالی گزارش های مدیریتی مختلف را تهیه می کنند و در قیاس آن ها با دیگر دوره ها و سایر شرکت های رقابتی در حوزه تولید و بازاریابی به مدیران مشاغل کمک بسزایی می نمایند. در واقع مدیران و کارفرمایان به کمک مشاورین مالی به این اطمینان می رسند که صورت های مالی اخذ شده با قوانین و مقررات کشور کاملا مطابقت دارند و در نهایت شرکت متحمل هزینه ها و خسارات سنگینی نخواهد شد.
وظایف مشاور مالی
یک مشاور مالی دارای وظایف متعددی می باشد که با توجه به نوع سازمان مشخص می شوند. اگر شرکت دارای تجارت کوچکی باشد، وظیفه مدیریت تمامی مسائل مالی به عهده مشاور خواهد بود، اما اگر شرکت گسترده تر باشد وظایفی هم چون گزارشگری مالی یا مدیریت نقد به مشاورین مالی واگذار می گردد. وظایف مشاور مالی شامل موارد زیر می شوند:
• تهیه گزارش ها و کسب اطلاعات جامعی در زمینه مالی
• تهیه صورت های جریان نقدی
• تخمین و بررسی میزان سود حاصل از کسب و کار
• مدیریت نمودن میزان اعتبارات شرکت
• دادن مشاوره های لازم و تخصصی در مورد تصمیمات مالی
• هدایت سرمایه گذاری ها
• پیش بینی نمودن مسائل مالی شرکت
• تعیین بودجه
• مدیریت کردن ریسک ناشی از ضرر های مالی
برای اینکه مشاوران مالی بتوانند مسئولیت های خود را به درستی متقبل شوند، باید شناخت و آگاهی کافی از قوانین و مقررات کشور هم چون قانون مالیات ها، قانون های کشوری، قانون بیمه، استاندارد های حسابداری و غیره داشته باشند؛ چرا که اعمال هر گونه تغییری در قوانین مختلف کشور در زمینه مالیات و حسابداری منجر به تاثیرات مهمی بر اوضاع مالی شرکت و شیوه مدیریت نمودن آن می شود. بنابراین مشاوران مالی وظیفه دارند که از شرایط نظارتی اطلاع کافی داشته باشند.
دریافت خدمات مشاوره مالی
خدمات مشاوره مالی از طریق دو گروه عمده ارائه می گردند: یکی اشخاص حقیقی که وظیفه مشاوره مالی را برای سازمان انجام می دهند و دومی شرکت هایی که در زمینه ارائه مشاوره مالی و مالیاتی فعال هستند و شخصیت حقوقی دارند. به طور قطع ارزش و اعتبار شرکت های حقوقی مشاوره ای از اشخاص حقیقی بالاتر است. از آن جایی که شرکت های مشاوره ای دارای سوابق و تجارب بیشتری در امر مالی و مالیاتی می باشند، برای انتخاب مشاور مالی می توانند انتخاب بهتری تلقی گردند.
شرکت مالی و مالیاتی متین از شرکت های معتبر و با سابقه در زمینه ارائه خدمات مشاوره مالی و مالیاتی است که مشاوره های تخصصی خود را توسط کارشناسان متبحر و حاذقی که دارد به صورت تلفنی، حضوری و یا مشاوره آنلاین در اختیار شرکت ها و سازمان قرار می دهد. برای دریافت خدمات مشاوره های تخصصی ما، کافیست با تیم کارشناسان شرکت مالی و مالیاتی ایران مالیات ارتباط برقرار نمایید.