پرش لینک ها

هر شرکت و سازمانی و هر شخص حقیقی که در هر سطحی فعالیت اقتصادی انجام می دهد برای حفظ منابع و سرمایه های خود نیاز به مشاوره مالی دارد.  علاوه برآن برداشتن گام های مهم اقتصادی و همچنین مدیریت چالش های مثبت و منفی مالی نیاز به مشاوره مالی با کیفیت را بیشتر از همیشه نمایان می کند.

مشاوره مالی یک امر تخصصی و بسیار حساس می باشد و برای دریافت مشاوره بهتر است نزد یک مشاور مالی خبره مراجعه کرد.

مشاوره مالی بسیار مبحث گسترده و جذابی به شمار می آید. فعالان این حوزه معمولا سعی می کنند بر شاخه های خاصی از این مبحث تمرکز کنند که مهمترین آنها می تواند مشاوره مالی و اقتصادی و مشاوره مالی و سرمایه گذاری باشد.

چه هنگامی میتوانیم مشاوره مالی دریافت کنیم؟

همه ی فعالیت های اقتصادی تقریبا در هر زمانی ممکن است نیاز به مشاوره مالی داشته باشند. مشاوره مالی می تواند برای کارهای شخصی شما باشد. مثلا برای سرمایه گذاری در یک پروژه ساخت مجتمع ساختمانی یا بیمه عمر یا سرمایه گذاری در بورس و ارز دیجیتال.
مهمترین زمینه فعالیت برای مشاوران مالی، شرکت ها و سازمان ها می باشد. یکی از اصلی ترین پارامترها برای روشن شدن مسیر توسعه و ارائه راهکارهایی برای پیشرفت، پارامترهای اقتصادی است. با یک مشاوره مالی خوب و با تجربه می توانید مسیر آینده سازمان خود را به روشنی ترسیم کنید و مسیر را به نحوی مطلوب سپری نمایید.

مشاوره مالی و اقتصادی

همانطور که می دانید امور مالی و اقتصادی در یک خانواده قرار دارند و بر یکدیگر تاثیرگذار هستند. مشاوره مالی و اقتصادی موضوعات و آیتم های مورد نظر خود را بیشتر با بررسی و رویکرد اقتصادی مورد سنجش قرار می دهد.

البته بحث اقتصاد بسیار وسیع است و امور مالی سازمان ها و کسب و کارها همه تحت تاثیر اقتصاد می باشند. حالا مشاوره مالی و اقتصادی به چه کار کسب و کارها و مردم می آید؟ برای پاسخ این سوال با ما همراه باشید.

همانطور که گفتیم اقتصاد بر روی زندگی و کسب و کار مردم بسیار تاثیرگذار است و ما باید به این درک برسیم که آیا تغییرات اقتصاد به نفع ما هست یا به ضرر ما. این ضرر و زیان ها می تواند در زمان حال و یا آینده های دور و نزدیک حادث شود. متوجه شدن از اینکه با تغییر هر شاخص یا اتفاق هر شخص یا سازمان چه عایدی به دست می آورد و چه چیزهایی را از دست می دهد به کنار. مشاوره مالی و اقتصادی می تواند بررسی کند فارغ از تاثیر آن اتفاق یا تغییرات اقتصادی، خود آن اتفاقات چه مواردی هستند و این موارد بسیار می تواند جذاب باشد.

مشاوره مالی و اقتصادی می تواند برای شرکت ها یا اشخاص حقوقی و مشاغل یا اشخاص حقیقی مناسب باشد.

عمده وظایف یک مشاوره مالی چیست؟

مدیران مشاغل که به فکر توسعه کسب و کار خویش هستند، باید به دنبال یک مشاور مالی باشند. مشاور مالی به فردی اطلاق می گردد که در تمامی امور شرکت با شما شریک باشد، به گونه ای که حتی اگر افراد به دنبال دریافت وامی در رابطه با مسائل تجاری شرکت باشند، حتما باید طبق یک برنامه ریزی قبلی و مشورت با مشاوره مالی شرکت صورت بگیرد تا متحمل ضرر های مالی سنگینی نگردند. در صورتی که شرکت دارای فردی با عنوان مشاوره مالی باشد، در این زمان با بهره گیری از مشاوره ها و راهنمایی های تخصصی او، این امور را به بهترین نحو ممکن مدیریت می کند و به سود و بازدهی قابل توجهی دست می یابد.

مشاوران مالی می توانند در یک شرکت خصوصی و کوچک مشغول به کار شوند یا یک شرکت و سازمان دولتی و بزرگ، فرقی نمی کند. خدماتی که توسط مشاوران مالی ارائه می گردند، تنها به یک سطح خاص منتهی نمی شود. تقریبا تمامی کسب و کار ها با مسائل مالی سر و کار دارند و به مشاوران مالی برای دریافت راهنمایی ها و مشاوره های تخصصی در امر اقتصادی نیازمند هستند.

نقش مشاور مالی در یک مجموعه کاری

با توجه به این سوال که فعالیت مشاوران مالی شامل چه مواردی می شود؟ باید گفت که این افراد در یک سازمان و یا مجموعه کاری نقش مهمی را ایفا می کنند. مشاوران مالی؛ منابع یک شرکت و یا ارگان را به خوبی مدیریت می کنند و با شناخت صحیحی از هزینه های مجموعه کاری، به گونه ای آن ها را کنترل می نمایند که هزینه های مازاد و سربار بدون اینکه کیفیت محصول را کاهش دهد حذف شوند، به این ترتیب با کاهش بهای تمام شده محصولات، موجب حفظ سطح کیفی آن ها گردیده و نه تنها مشتریان قبلی شرکت هم چنان حفظ می گردند، بلکه مشتریان جدیدی نیز به آن ها افزوده می شوند.

مشاوران مالی گزارش های مدیریتی مختلف را تهیه می کنند و در قیاس آن ها با دیگر دوره ها و سایر شرکت های رقابتی در حوزه تولید و بازاریابی به مدیران مشاغل کمک بسزایی می نمایند. در واقع مدیران و کارفرمایان به کمک مشاورین مالی به این اطمینان می رسند که صورت های مالی اخذ شده با قوانین و مقررات کشور کاملا مطابقت دارند و در نهایت شرکت متحمل هزینه ها و خسارات سنگینی نخواهد شد.

وظایف مشاور مالی

یک مشاور مالی دارای وظایف متعددی می باشد که با توجه به نوع سازمان مشخص می شوند. اگر شرکت دارای تجارت کوچکی باشد، وظیفه مدیریت تمامی مسائل مالی به عهده مشاور خواهد بود، اما اگر شرکت گسترده تر باشد وظایفی هم چون گزارشگری مالی یا مدیریت نقد به مشاورین مالی واگذار می گردد. وظایف مشاور مالی شامل موارد زیر می شوند:

• تهیه گزارش ها و کسب اطلاعات جامعی در زمینه مالی
• تهیه صورت های جریان نقدی
• تخمین و بررسی میزان سود حاصل از کسب و کار
• مدیریت نمودن میزان اعتبارات شرکت
• دادن مشاوره های لازم و تخصصی در مورد تصمیمات مالی
• هدایت سرمایه گذاری ها
• پیش بینی نمودن مسائل مالی شرکت
• تعیین بودجه
• مدیریت کردن ریسک ناشی از ضرر های مالی

برای اینکه مشاوران مالی بتوانند مسئولیت های خود را به درستی متقبل شوند، باید شناخت و آگاهی کافی از قوانین و مقررات کشور هم چون قانون مالیات ها، قانون های کشوری، قانون بیمه، استاندارد های حسابداری و غیره داشته باشند؛ چرا که اعمال هر گونه تغییری در قوانین مختلف کشور در زمینه مالیات و حسابداری منجر به تاثیرات مهمی بر اوضاع مالی شرکت و شیوه مدیریت نمودن آن می شود. بنابراین مشاوران مالی وظیفه دارند که از شرایط نظارتی اطلاع کافی داشته باشند.

دریافت خدمات مشاوره مالی

خدمات مشاوره مالی از طریق دو گروه عمده ارائه می گردند: یکی اشخاص حقیقی که وظیفه مشاوره مالی را برای سازمان انجام می دهند و دومی شرکت هایی که در زمینه ارائه مشاوره مالی و مالیاتی فعال هستند و شخصیت حقوقی دارند. به طور قطع ارزش و اعتبار شرکت های حقوقی مشاوره ای از اشخاص حقیقی بالاتر است. از آن جایی که شرکت های مشاوره ای دارای سوابق و تجارب بیشتری در امر مالی و مالیاتی می باشند، برای انتخاب مشاور مالی می توانند انتخاب بهتری تلقی گردند.

شرکت مالی و مالیاتی متین از شرکت های معتبر و با سابقه در زمینه ارائه خدمات مشاوره مالی و مالیاتی است که مشاوره های تخصصی خود را توسط کارشناسان متبحر و حاذقی که دارد به صورت تلفنی، حضوری و یا مشاوره آنلاین در اختیار شرکت ها و سازمان قرار می دهد. برای دریافت خدمات مشاوره های تخصصی ما، کافیست با تیم کارشناسان شرکت مالی و مالیاتی ایران مالیات ارتباط برقرار نمایید.

مشاوره مالی و سرمایه گذاری

همانطور که مطرح کردیم مشاوره مالی مختص یک صنف یا قشر خاصی نمی باشد و افراد زیادی می توانند از این خدمات مشاوره بهره مند شوند. در مطلب قبلی بابات مشاوره مالی با رویکرد اقتصادی مطالبی را خدمت شما ارائه دادیم اما مشاوره مالی و سرمایه گذاری هم یکی از کاربردی ترین مشاوره ها محسوب می شود.

مشاوره مالی و مشاوره سرمایه گذاری بسیار با همدیگر مرتبط هستند. مشاوره مالی در سطح گسترده تر از وضعیت مالی اشخاص مورد بحث است اما مشاوره سرمایه گذاری مخصوص سرمایه گذاری و تصمیمات مربوط به این حوزه است. شما خودتان را در شرایطی قرار دهید که قرار است سرمایه گذاری انجام دهید. این سوالات برای شما به وجود می آید که بر روی چه موضوعی قرار است سرمایه گذاری کنید؟ زمان مناسب برای سرمایه گذاری چه موقع هست؟ ساز و کار سرمایه گذاری چگونه است؟ از نظر حقوقی و قرارداد چه مواردی رعایت شود که سرمایه گذاری کم خطر باشد؟ ریسک سرمایه گذاری چقدر است؟

بررسی این سوالات و بررسی موارد مهم در این حوزه از کارهایی است که یک مشاور مالی و سرمایه گذاری انجام می دهد. سرمایه گذاری و نیاز به مشاوره مالی می تواند مخصوص هر شصخیت فعال اقتصادی باشد مانند شرکت ها و صاحبان مشاغل. بسیاری از کسب و کارها اعم از حقیقی ای حقوقی قصد گسترش و توسعه فعالیت های خودشان را دارند و سرمایه گذاری های بلند مدت و کوتاه مدت از اهداف آنها به شمار می آید.

مشاوره مالی در شرکت ها

معمولا اشخاص حقوقی و شرکت ها ساختار مالی نظام مندی نسبت به اشخاص حقیقی دارند و برنامه های مالی متنوع تری نسبت به مشاغل و مردم عادی دارند. به همین دلیل مشاوره مالی در شرکت ها متقاضیان خاص خودش را دارد. البته مشاوره مالی مطلقا مخصوص شرکت ها نیست و اشخاص حقیقی هم در صورت نیاز از مشاوره مالی بهره مند می شوند.

معمولا شرکت ها یک واحد مالی دارند که به عبارتی کارهای مربوط به امور حسابداری و مالیاتی و حسابرسی و… را پیگیری و مدیریت می کنند. یک مشاور مالی در شرکت می تواند بر همه این امور ورود کند اما معمولا مشاوران مالی در شرکت ها وارد موضوعاتی فراتر از این عناوین می شود که مهم ترین آنها سرمایه گذاری است. موارد مربوط به حسابداری و مشاوره مالی و حسابرسی را شاخاص مانند رئیس حسابداری یا حسابداران و یا حسابرسان می توانند بر عهده بگیرند اما بحث سرمایه گذاری به دلیل عدم تعدد بسیار و فراگیر نبودن یک موضوع حساس و تجربه محور است.

مشاوره مالی در شرکت ها معمولا به کمک دو گروه از اشخاص انجام می شود. این دو گروه می تواند همان مشاور مالی یا مدیر مالی باشد. مدیر مالی را با رئیس حسابداری اشتباه نگیرید. مدیران مالی خبره هم در امر مشاوره مالی دادن بعضا مهارت دارند.

مشاوره مالی شخصی

وقتی صحبت از یک نفر مشاور مالی می شود یا حرف از مشاوره مالی به میان می آید معمولا ذهن ها به سمتی می رود که اشخاص حقوقی یا شرکت ها هستند که به دنبال این موارد هستند. اما این یک باور اشتباه است. همه انسانها در طول زندگی شاید با افراد متخصص و معتمدی در مورد مضوعات مختلفی مشورت کرده باشند. مشورت گرفتن و همچنین مشاوره گرفتن یک امر پسندیده و هوشمندانه محسوب می شود.

بسیار از مردم در زندگی شخصی خود هم با مشکلات مالی و چالش هایی مربوط به این موضوع برخورد می کنند حال این افراد می توانند افراد ورشکسته باشند و یا کارمند و کاگر و حتی افرا بازنشسته. چالش های مالی و اقتصادی صرفا مربوط به تاجران و صاحبان کسب و کار نمی باشد.

مشاوره مالی شخصی می تواند به بسیاری از مردم و اشخاص کمک کند که برای زندگی خود تصمیمات مالی صحیحی بگیرند و از خطرات و مشکلات در حال یا آینده پیشگیری نمایند. همه ما تجربه این مورد را داریم یا افرادی را می شناسیم که ادعا می کنند اگر یک راهنما و یک شخص خبره مالی در کنار ما بود شاید می توانستیم تصمیمات بهتری اخذ کنیم. این موضوع در بسیاری از مواقع صحت دارد. برای همین است که توصیه می شود حتی اشخاص حقیقی هم از مشاوره مالی شخصی بهره مند شوند و آن را دست کم نگیرند.

چطور بفهمیم به مشاور مالی احتیاج داریم؟

خدمات مشاوره مالی، به اشخاص حقیقی یا کسب و کارهای مختلف و اشخاص حقوقی ارائه می‌شود. یعنی یا به دنبال سرمایه گذاری‌های شخصی هستید یا اینکه می‌خواهید برای کسب و کارتان مشاوره مالی دریافت کنید. یقیناً کمک و مشورتی که مشاور مالی به شما می‌دهد، تفاوت زیادی با مذاکره و بحث با افراد درون سازمان دارد. مشاوره مالی به شما کمک می‌کند که

  • چقدر پول پس انداز کنید؛
  • چه زمانی سرمایه گذاری کنید؛
  • چطور سرمایه گذار پیدا کنید؛
  • چه نوع حساب بانکی داشته باشید؛
  • چگونه هزینه‌ها را کاهش دهید؛
  • چه قیمتی روی محصولات و تولیدات بگذارید؛
  • چطور سرمایه‌ها و درآمد‌های به دست آمده را خرج کنید.

پس از انجام این کار ها، باید تجزیه و تحلیل مناسب را از فعالیت‌های انجام شده داشته باشید. نقش دیگر مشاور، تجزیه و تحلیل گام‌های برداشته شده است. در ادامه مطلب، به بررسی نقش مشاور مالی در سازمان می‌پردازیم.

نقش مشاور مالی در سازمان چیست؟

اولین نقشی که مشاور مالی بر عهده دارد، تجزیه و تحلیل مالی است. یعنی حتی مجوز مشاوره مالی به فرد یا شرکت هم بر این اساس داده می‌شود که آن شخص یا شرکت بتواند تجزیه و تحلیل مالی را انجام دهد. چه قبل از شروع مشاوره و چه بعد از انجام خواسته‌های مشاور، تجزیه و تحلیل و تفسیر وضعیت مالی باید صورت بگیرد. این کار کمک می‌کند که اولاً تصمیم‌ها، بر اساس نیازها گرفته شود و دوماً، میزان درستی گام‌های برداشته شده و تصمیم‌های گرفته شده، سنجیده شود. به طور خلاصه نقش مشاور مالی در سازمان می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • بررسی سلامت مالی سازمان
  • ارائه روش‌های دوری از ریسک
  • برنامه ریزی مالی برای فعالیت‌های اقتصادی شرکت
  • آموزش مالی مدیران و حسابداران
  • تهیه و ارائه بیزینس پلن
  • نظارت بر اجرای طرح مالی و بیزینس پلن

چطور می‌توان مشاور مالی شد؟

نقش مشاور مالی، یک نقش مشورتی و راهنمایی است. یقینا برای این که وارد این حوزه شوید، باید علاوه بر دانش مالی، نگاه دقیقی نسبت به وضعیت اقتصادی بازار و کسب و کارهای مختلف داشته باشید. مشاوره مالی و سرمایه گذاری کاری نیست که هر کسی از پس آن بر بیاید. مدیریت منابع مالی و دارایی‌های یک سازمان، با نظر مشاور مالی انجام می‌شود. بنابراین مشاور مالی باید نگاه جامع و کاملی روی مدیریت هزینه‌ها و کاهش مخارج داشته باشد.

با شرکت در دوره‌های مختلف مالی و حسابداری می‌توانید خود را برای گرفتن نقش مشاور مالی آماده کنید. دوره حسابداری مالی آموزشگاه حسابداران خبره، یکی از این دوره‌هاست. با شرکت در دوره‌های حسابداری مالی، امکان استخدام در شرکت مشاوره مالی را خواهید داشت. البته این نکته را هم در نظر بگیرید که رزومه موفق و به نتیجه رسیده، مهم‌ترین وزنه در انتخاب مشاور مالی است. هر چقدر که مشاوره‌های موفق‌تری را داشته باشید، میزان درآمد و رشدتان در کار بیشتر خواهد بود.

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.