پرداختن به مقوله مالیات مستلزم ایجاد بستر و فرهنگ سازی مناسب است و باید پذیرفت تا زمانی که افراد یک کشور از اهمیت مالیات و کارکرد آن غافل باشند، هرگز نمی توان انتظار داشت که انگیزه کافی برای پرداخت داشته باشند و چنانچه مالیات در چارچوب قانون وبا رعایت عدالت اجتماعی گرفته شود از بروز هرگونه اختلاف بین مودی و دولت جلوگیری خواهد شد و دولت خواهد توانست آن را در زمان مناسب وصول کند.
فرهنگ پرداخت مالیات مولفه ای از فرهنگ عمومی است و پایبندی به اصول و قوانین مربوط بدان می تواند شاخص مناسبی به منظور سنجش میزان فرهنگ عمومی اشخاص درسطح فردی و اجتماعی محسوب گردد.به سخن دیگر، فرهنگ پرداخت مالیات به عنوان رشته ای از فرهنگ عمومی، مبین ذهنیت افراد نسبت به ماهیت امر مالیات است و معیاری جهت ارزیابی و اندازه گیری فهم و درک انسان ها و شناخت و آگاهی آنها در زمینه مقوله مالیات به شمار می رود. فرهنگ مالیاتی نیز همچون فرهنگ عمومی یک امر تحقق یافته است و بیانگر نگاه و واقعیتی است که در جامعه نسبت به امر مالیات وجود دارد. فرهنگ سازی در حوزه مالیات می تواند به رفتار عمومی نسبت به این مقوله نظم دهد و تقویت کننده همدلی و همکاری میان مردم در درک الزام به تبعیت از قوانین مالیاتی و توسعه اقتصادی حاصل از آن باشد. فرهنگ مالیاتی از آنجا که اصیلترین و پایدارترین ابزار بینش و تلقی عمومی از مقوله مالیات است، ایجاد هرگونه تغییر در آن به کندی صورت گرفته و در کوتاه مدت متحول نمی شود و همواره نیازمند فرایندی تحت عنوان فرهنگ سازی است که زمان بر است و تحقق آن در بازه زمانی طولانی امکان پذیر است.
تلاش در جهت ایجاد یک فرهنگ مالیاتی پیشرو و قوی در کشور می تواند تاثیر مهمی در کاهش هزینه ها، افزایش درآمدهای دولت و ایجاد سیاست های پولی و مالی مناسب داشته باشد که نتیجه آن افزایش عدالت اجتماعی و رفاه عمومی باشد. با ایجاد یک نظام مالیاتی منسجم، اتکاء دولت به درآمدهای نفتی کم شده و بخش عظیمی از هزینه های جاری و عمرانی آن تامین می گردد.
می توان چنین گفت که فرهنگ سازی در حوزه ای مانند مالیات فقط مختص سازمانی خاص( سازمان امور مالیاتی) نیست بلکه همه نهادهای فعال درکشور باید با تعامل مستمر با یکدیگر و ایجاد هنجارهای اجتماعی و اخلاقی، میل به پرداخت مالیات در میان مردم را افزایش داده و به ارتقاء فرهنگ مالیاتی کمک کنند.
- خانه
- خدمات
- قوانین مرتبط
- قانون ارزش افزوده
- قوانین مالیاتی
- قانون دیوان عدالت اداری
- احکام مالیاتی قانون بودجه سال ۱۳۹۵
- احکام مالیاتی قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه
- قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری – صنعتی
- قانون امور گمرکی مندرج در قانون مالیات برارزش افزوده
- قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت
- قانون تعدیل و تثبیت اجاره بها
- قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران
- قانون آیین دادرسی مدنی
- باب اول
- باب دوم
- باب سوم
- باب چهارم
- باب پنجم
- فصل اول: مراجع تشخیص مالیات و وظایف و اختیارات آنها
- فصل دوم: ترتیب رسیدگی براساس برگ تشخیص مالیات
- فصل سوم: مرجع رسیدگی به کلیه اختلافهای مالیات
- فصل چهارم: شورای عالی مالیاتی و وظایف و اختیارات آن
- فصل پنجم: هیات عالی انتظامی مالیاتی و وظایف و اختیارات آن
- فصل ششم: دادستانی انتظامی مالیاتی و وظایف و اختیارات آن
- اخبار مالیاتی
- سامانه مودیان
- تماس با ما
- درباره ما