نشست مشترک سازمان بهداشت جهاني و سازمان امور مالياتي کشور در خصوص ماليات بر دخانيات در محل سازمان امور مالياتي کشور برگزار شد.
به گزارش رسانه مالياتي ايران، امروز چهارشنبه 30 تيرماه 95 نشستي با عنوان ماليات بر دخانيات با حضور هيأت ويژهاي از مشاوران ارشد سازمان بهداشت جهاني، مسئولان سازمان امور مالياتي کشور و کارشناسان وزارت بهداشت کشورمان با هدف بررسي نقش و تاثير افزايش ماليات بر ميزان مصرف دخانيات در ايران و انتقال تجربيات سازمان بهداشت جهاني در اين زمينه برگزار شد.
دکتر فاطيما آلاوا کارشناس منطقه اي طرح بدون دخانيات سازمان بهداشت جهاني در اين نشست با تشريح اعمال نرخ هاي متفاوت انواع ماليات بر دخانيات از جمله سيگار بر کارساز بودن اين نوع ماليات به عنوان يک تجربه موفق اذعان داشت و گفت: بررسي هاي دقيق مطالعاتي نشان مي دهد با اعمال مالياتهاي ويژه دخانيات در زنجيره هاي توليد، واردات و مصرف، ميزان مصرف کالاهاي دخاني کاهش و درآمدهاي مالياتي طي يک دهه اخير افزايش يافته است.
وي در ادامه با اشاره به سه عنصر کليدي بهداشتي، اقتصادي و مبارزه با قاچاق در حوزه دخانيات و تدوين برنامه هاي پيش روي سازمان بهداشت جهاني گفت: با اجراي اين برنامه ها تا سال 2025 ، سرانه مصرف دخانيات در دنيا 30 درصد کاهش خواهد يافت.
دکتر روبرتو ايکلرسياس کارشناس بين المللي اقتصادي سازمان بهداشت جهاني نيز در اين نشست ضمن بررسي راهکارهاي کنترل مصرف دخانيات بر لزوم بهره گيري از سيستم هاي الکترونيکي جهت تاثيرگذاري اين نوع شيوه ها اشاره کرد و افزود: بررسي هاي ما حاکي از موفقيت آميز بودن اعمال افزايش نرخ ماليات بر دخانيات در ايران دارد اما يکسري ابهاماتي همچون لحاظ کردن نرخ تورم سالانه وجود دارد که با بررسي کارشناسي آن، امکان پيشرفت بيشتر هم فراهم خواهد شد.
دکتر لوک چوسنز کارشناس تجارت غيرقانوني سازمان بهداشت جهاني نيز با ارائه گزارش تحليلي از روند مبارزه با قاچاق اين نوع کالا در بريتانيا و برزيل در ابعاد اطلاعات الکترونيکي، گمرکي و تشديد مجازات ها بر کارساز بودن افزايش ماليات دخانيات در کاهش مصرف دخانيات و الگوبرداري از آن اشاره کرد.
در اين نشست، معاون پژوهش، برنامه ريزي و امور بين الملل، معاون ماليات بر ارزش افزوده، مديرکل دفتر قراردادها و امور بين الملل و مديرکل دفتر پژوهش و برنامه ريزي سازمان امور مالياتي کشور ضمن ارائه گزارشهاي جداگانه از تاثير قانون ماليات هاي مستقيم، ماليات بر ارزش افزوده و ساير مکانيزم هاي اجرايي تاثيرگذار ماليات بر دخانيات به بحث و تبادل نظر در اين زمينه پرداختند.