در سده اخیر دامنه وظایف دولت به شکل های گوناگون گسترش یافته و برغم اجرای برنامه های خصوصی سازی کماکان هزینه های دولت به مقیاس بی سابقه ای فزونی یافته و در نتیجه نیاز به منابع عظیم مالی دارد. از بین منابع مختلف مالی، مالیات در جهان امروز نقش اصلی را ایفا می کند، و توجه دولت به توان و انسجام نظام مالیاتی بیش از پیش نمایان گشته است.
اعتلای فرهنگ مالیات باعث بالا بردن کارایی دستگاه مالیاتی و جمع آوری بیشتر مالیات می شود. شناخت و آگاهی نسبت به فرهنگ مالیاتی حاکم بر جامعه برای سیاستگذاران، تصمیم گیران و مدیران کشور در امر برنامه ریزی از اهمیت بالائی برخوردار است. وجود یک فرهنگ پیشرو مالیاتی کمک قابل توجهی به توسعه اقتصادی آن کشور می نماید. از سوی دیگر مدیران با آگاهی و مطالعه عوامل دربرگیرنده ارتقای فرهنگ مالیاتی حاکم بر جامعه بهتر می توانند فرهنگ مالیاتی را مدیریت و توسعه دهند. تلاش در جهت ایجاد یک فرهنگ مالیاتی پیشرو و قوی در کشور می تواند تاثیر مهمی در کاهش هزینه ها، افزایش درآمدهای دولت و ایجاد کنترل های موثر داشته باشد که نتیجه آن افزایش عدالت اجتماعی و رفاه عمومی باشد.
با اینکه تلاش برای ایجاد نهادینه کردن فرهنگ مالیاتی در برخی از کشورها نسبت به ایران سابقه طولانی دارد و در ایران موضوع نسبتا جدیدی است اما با این وجود در سالهای اخیر در کشور ما این موضوع مورد توجه جدی قرار گرفته شده و سعی شده عوامل موثر بر فرهنگ مالیاتی و ارتقای آن مورد شناسایی قرار گیرد و اقدامات شایسته ای در راستای تقویت فرهنگ مالیاتی شده است، بطوریکه تا حدودی اعتماد متقابل بین ماموران تشخیص و مودیان مالیاتی به وجود آمده و سیستم مالیاتی کاراتر و موثرتر از گذشته در بین احاد جامعه شناخته می شود به نحوی که در حال حاضر اکثر مودیان مالیاتی بر اساس خود اظهاری مالیات خود را پرداخت می کنند.
- خانه
- خدمات
- قوانین مرتبط
- قانون ارزش افزوده
- قوانین مالیاتی
- قانون دیوان عدالت اداری
- احکام مالیاتی قانون بودجه سال ۱۳۹۵
- احکام مالیاتی قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه
- قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری – صنعتی
- قانون امور گمرکی مندرج در قانون مالیات برارزش افزوده
- قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت
- قانون تعدیل و تثبیت اجاره بها
- قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران
- قانون آیین دادرسی مدنی
- باب اول
- باب دوم
- باب سوم
- باب چهارم
- باب پنجم
- فصل اول: مراجع تشخیص مالیات و وظایف و اختیارات آنها
- فصل دوم: ترتیب رسیدگی براساس برگ تشخیص مالیات
- فصل سوم: مرجع رسیدگی به کلیه اختلافهای مالیات
- فصل چهارم: شورای عالی مالیاتی و وظایف و اختیارات آن
- فصل پنجم: هیات عالی انتظامی مالیاتی و وظایف و اختیارات آن
- فصل ششم: دادستانی انتظامی مالیاتی و وظایف و اختیارات آن
- اخبار مالیاتی
- سامانه مودیان
- تماس با ما
- درباره ما